“ATUNCI NE-AU CONDAMNAT PE TOTI LA MOARTE”

MOTTO :

 

.ונתוא םיאנוש םהשמ רתוי םהידלי תא ובהאי םהשכ קר םיברעה םע םולש ונל היהי”

 

O sa avem pace cu arabii doar atunci cand ei isi vor iubii propii copii mai mult decat ura care o ravnesc fata de noi!”

Golda Meir (3 mai 1898 – 8 decembrie 1978) a fost al patrulea prim-ministru al statului Israel în anii 1969-1974.

 

7 Octombrie 2023, Shabat, Sarbatoarea SIMHAT TORA – 6:35 a.m., Jerusalem, resedinta primului ministru al statului Israel -Benjamin Netanyahu.

 

Telefonic, colonelul Avi Ghil, secretarul militar al primului ministru, il instiinteaza pe acesta despre o desfasurare impresionanta de trupe palestiniene dinspre Ghaza care au reusit in mod cert invadarea teritoriului suvearn israelian la Sud de chibutzurile Beeri si Raaim . Dupa o pauza de secunde bune, obligatorie pentru amandoi, colonelul continua explicand nu foarte coerent complexitatea situatiei. Netanyahu baiguie incorigibil o insiruire de intrebari scurte, mai mult retorice. Minutul de monolog al primului ministru si linistea protocolara a ofiterului de armata sunt surprinse de o a treia voce care se interpune in mijlocului discutiei: “Shalom! In 7 minute vom ajunge la resedinta dvs domnule prim ministru. Protocolul “Scutul de Platina” a fost activat. Veti fi condus spre Cetatea ZION ( centrul subteran operativ din cadrul departamentului central al IDF / HAKIRIA – Tel Aviv).” Cel care se intersectase in dialog sculptand parca in piatra fiecare silaba fusese Ronen Bar -directorul Serviciului General de Securitate Interna a statului Israel : SHIN BET.

 

Din zorii acelei zile de sarbatoare iudaica scaldata in sangele a peste 1400 de martiri – din care peste 1040 de CIVILI, batrani supravietuitori a ororilor naziste, bunici, parinti, femei insarcinate, copii, noi nascuti, cu totii ucisi cu o cruzime, sete de moarte si barbarie ce nu-si gasesc locul in nicio sub-categorie a speciei umane, lumea in general si poporul lui Israel in particular nu vor mai fi niciodata la fel!!

Daca la 78 ani de la acea data fatidica de 27 Ianuarie 1945 – eliberarea lagarului de concentrare de la Auschwitz, pe tarana milenara a iudeilor, in propria tara faurita dintr-un amalgam de rugaciuni, aspiratii, sacrificii, lupte, razboaie, razboaie, razboaie si iar razboaie – civili si ostasi sunt macelariti de catre o miscare jihadista, fundamentalista, fanatica…atunci NIMIC, NIMIC din tot ce a fost sau s-a crezut a fi drept postulate nescrise, NIMIC, NIMIC nu va mai sta in picioare drept fundament conceptional vizavi de coexistenta iudeo-araba in Orientul Mijlociu si nu numai!

Dupa o astfel de introducere, voi indrazni la randul meu o expunere, o analiza personala a situatiei actuale din Israel…un punct de vedere asternut de un cetatean romano- israelian, nascut in „Moldova milenara” si stabilit in statul Israel de mai bine de un sfert de veac, tata a unei tinere de 27 ani – maior in IDF si a unei adolescente de 19 ani – soldat in unitatea de cibernetica – IDF.

S-au scurs deja 45 de zile Razboi…1080 de ore, 64800 de minute in care o alta confruntare, o altfel de LUPTA cu mult mai asurzitoare decat salvele de artilerie a tancurilor Merkava Mark 2 si Mark 3 sau „bataile de inima” a supersonicilor F-35 Lighting II, se poarta brownian in mintea si in sufletul „nostru”, a celor 9 milioane de cetateni israelieni. 9 Milioane exceptand doar cele aproximativ o mie de persoane „solidarizate” in „comitetul familiilor OSTATICILOR”. In cazul acestora, „privilegiul” de a impartii timpul in zile, ore si minute ESTE INTANGBIL….pt aceste familii care-si jelesc cei 239 de ostateci civili sau soldati aflati in fasia Ghaza…totul se masoara din 7 Octombrie in SECUNDE!! TOTUL MARUNTIT IN SECUNDE DE DURERE, DE NESIGURANTA vizavii de cei scumpi lor – parinti sau bunici in varsta, frati sau surori, nepoti sau copii, cu totii lipsiti de libertate si ascunsi in catacombele miscarii teroriste Hamas – ISIS din fasia Ghaza.

239 de suflete rapite din dormitoare, din sinagogi, din baze militare de catre niste barbari, parte din acestia dusi fortat ca MONEDA DE SCHIMB in Fasia Ghaza dupa ce in prealabil au asistat la MUTILAREA, VIOLAREA, DECAPITAREA, ARDEREA DE VIU a celor dragi lor!!

45 de zile in care niciun forum international inclusiv „CRUCEA ROSIE INTERNATIONALA” nu a primit ok-ul acelor pseudo-oameni din Hamas pt a vizita sau verifica starea medicala a acestor ostateci…Nimeni, niciun presedinte de stat, niciun suveran,niciun rege, nu Papa de la Vatican, nimeni, nu a reusit ca acest „NUMAR” de 240 de suflete sa nu se schimbe in 238 dupa reperarea a doua cadavre israeliene in perimetrul Spitalului Shefa ( o batrana de 71 ani si o tanara soldat de 19 ani) iar apoi sa urce…hmmm ce crud poate sa sune, sa urce, la 239 DATORITA informatiilor „noastre” cu privire la nasterea unei tinere in prizonierat!!

 

Moarte si nastere…in acelasi intuneric, in aceasi BEZNA parcelata de acelasi gard funebru a unei ideologii barbare, animalice, fundamentaliste, islamiste, manipulata cu buna stiinta de o axa bine conturata cu epicentru la Teheran!

In toata aceasta perioada, din 7 octombrie si pana astazi, am urmarit, am citit, am vizionat nenumarate interviuri si analize atat in mass-media internationala, cea autohtona si prin „natura imprejurarilor” desemenea mass-media romaneasca.

Cu asentimentul dvs, tinand seama ca modul ales de a-mi asterne slovele este de la stanga la dreapta, ma voi oprii asupra celor vehiculate in media din Romania, permitandu-mi sublinera urmatorelor certitudini.

De la publicisti, oameni politici, strategi din actualul/fostul aparat militar,media-influenceri…si doar pt exemplificare de la Theodor Baconschi (ministru de externe 2009-2012) ziaristii precum Cristoiu sau Tuca pana la omul de litere muresean Sabin Gherman sau finul si eruditul Adrian Cioroianu cu totii au gasit de cuviinta sa-si expuna pareri, pe care…avand privilegiul de a le analiza in calitate de romano-israelian le-am vizionat cu f mare atentie si nu o data!! Ambitia si dorinta personala de a elucida ce cred si SIMT reprezntantii unei jumatati a subsemnatului fiind chiar sacaitoare uneori pt restul familiei / radius-ului cotidian.

Voi incepe cu Ion. Ion din satul Gagesti, comuna Balotesti – Vrancea. Sincer, pe Cristoiu, fara domn ( alegere strict personala) nedorind a uzita de incadrari precum tovarasul, l-am urmarit si in alte ipostaze/intersectii, mereu lasandu-mi un gust…nicimacar amar. Vorbim despre un individ nascut, educat si ajuns la maturitate sub eticehta papusii sovietice „MATRIOSKA”…care la senectute face bizare eforturi de apartenenta…dorind frenetic de a se alatura cu forta complexului denumit „Ganditorul de la Hamangia”. Intr-un interviu vizavi /alaturi de Marius Tuca, Cristoiu…crezand a detine luciditatea, cunostintele si adancimea necesara ”decreta” in prima saptamana de conflict, in asentimentul si la umbra ranjetului colegului de breasla, dupa cum urmeaza : „Armata Israelului nu va intra terestru in Ghaza, indiferent de imprejurari, pt ca le este teama. Si sincer sunt de parere ca Hamas-ul ii va invinge din nou”…apoi o grimasa filozofica a totstiutoare in simbioza cu un sunet de „supt mina de la condei” dealungul a cel putin 10 secunde!! Mda….de la Gagesti, din inima codrilor vranceni, sa iti permiti a face pronsoticuri, „a da cu zarul” intr-un subiect atat de delicat, atat de fin, complex si STRAIN unei minti crescute strict cu furajuri sovietice…mi se pare o enormitate, o blasfemie,!

In acelasi context si pe aceasi tema am urmarit un interviu interesant Dan Negru – dl prof dr Cioroianu… Adrian Cioroianu. Domnul Cioroianu aducand pe frontispiciu o sumedenie de aspecte istorice, evenimente istorice. Interesant…insa conflictul arabo-israelian NU ESTE si nu are cum sa fie O INSIRUIRE DE EVENIMENTE, de date cu rezonanta istorica. MIXTURA EMOTIONALA, VALENTELE FINE, UMANE A UNUI POPOR precum poprul evreu, sintamintele si abnegatiile unei religii dainuitoare, a unei traditii, a unui etnii de A-SI CREA, CONSOLIDA PROPRIUL STAT, PROPRIA CASA unde sa-si creasca copiii….unde SA-SI VADA IMBATRANIND IN DEMNITATE bunicii si/sau strabunicii supravietuitori a Holocaustului ….LUMINA DIN GANDIREA EVREILOR vizavi de INTUNERICUL, obscurul, fundamntalismul, URA, TERORISMUL vecinilor palestinieni, toate aceste C-E-R-T-I-T-U-D-I-N-I nu le-am gustat sau atins cu gandirea nicimacar o clipa, din pacate, in toate cele 90 de minute de interviu. PACAT!

Sinteza domnului Baconschi ( fost ministru de externe in cabinetul domnului Boc) am vizionat-o deasemenea cu mare atentie. „Prin natura imprejurarilor” as putea spune, in antiteza cu dl Cioroianu sau Cristoiu Ion, dl Baconschi cunoaste excelent „masina jihadista” si tot ce a nascut si din pacate va mai naste aceasta „oroare/otrava umana”!! Mi-ar fi placut poate mai mult, sau poate m-as fi asteptat la analize mai adanci vizavi de statul Israel si/sau poporul isrelian insa oricum a fost interesant si la obiect.

Surpriza…marea surpriza a subsemnatului a venit de la dl SABIN GHERMAN. Ei bine….dumnealui fiind la baza un om de litere, un filolog, reuseste dupa parerea mea, datorita valentelor umane extrem de dezvoltate in simbioza cu mediul ardelenesc extrem de civilizat si permisiv vizavi de minoritati sa sintetizeze si sa creioneze eaxct…insa exact radacinile, trunchiul si ramurile „maslinelui iudaic” in anul de gratie 2023 , maslin ce se ambitioneaza a exista, a inflori, a creste intr-un DESERT fanatic, islamic, arid!!

Felicitarile mele domnului Gherman…o mandrie de Roman!!

 

Din pacate, repet, din pacate, in absolut toate interviurile/expunerile, am intalnit incadrarea „COMPARATIV/PROPORTIONAL/EXPONENTIAL”! Cu totii, oameni cu experienta militara, ziaristi, politologi, absolut toti incearca, INEXPLICABIL PT MINE, a contura o comparatie intre urgia, intre progromul, intre animalismul savarsit de teroristii hamas-ISIS si soldatii din IDF – armata de APARARE (!!) a statului Israel.

Ce anume ar fi trebuit sa fie PROPORTIONAL??? Cum anume ar fi trebuit sa fie acel COMPARATIV??? Care ar fi tebuit a fi comportamentul si hotararile generalilor israelieni de armata dupa bestialitatile de un canibalism feroce a islamicilor???

CAT AR FI FOST „PRIMIT”, cantarit si just de catre justitia mondiala??? Sa ucidem si noi 35 de octogenari palestinieni?? Sa injunghiem si noi 7 femei insarcinate palestinience, sa ardem de vii si noi 14 parinti in fata pruncilor lor palestinieni, sa aruncam in aer si noi cu grenade 465 de tineri care danseaza la un festival palestinian, sa DECAPITAM SI NOI 22 de noi nascuti palestinieni???

DACA FACEAM ASTA, cifra cu cifra,ERA ECHIDISTANT?? ERA 1-1 ??? LUMEA SENSIBILA, CITITA SI PACIFISTA AR FI FOST IMPLINITA??? EUROPENII ILUMINATI AR FI ACCEPTAT acest deznodamant si ar fi putut astfel sa-si linisteasca strazile lor pline cu azilanti musulmani??? ok….DAR NU PENTRU ASTFEL DE DEZNODAMINTE SI SOLUTII NE-AM CONSTRUIT PE CENUSA CELOR 6 M-I-L-I-O-A-N-E de martiri Statul Israel!!

In plus, care ar fi fost astazi dupa 45 de zile de razboi, deznodamantul celor peste 10000 de rachete lansate de teroristii Hamas SPRE CIVILII israelieni, copiii, femei, batrani, spitale, gradinite, maternitati daca nu am fi avut scutul IRON DOME?? Sau pt ca lumea sa nu ne mai judece si pt a fi in asentimentul iluminatilor pacifisti si fini ar trebui sa renuntam si sa nu activam acest scut pt a mentine “EGALITATEA” cu teroristii palestinieni???

Ridicol…complect ridicol!!

Referitor la civilii palestinieni, aceasi civili CARE IN ABSOLUT TOATE MATERIALELE VIDEO din data de 7 Octombrie, apar aplaudand, exaltand de fericire si incurajand teroristii, NU STATUL ISRAEL, NU POPORUL EVREU, NU IDF ii foloseste drept scut uman in spitale, moschei, scoli maternitati CI IDOLII LOR, reprezentantii UNEI IDEOLOGII BOLNAVE, INUMANE, JIHADISTO-TERORISTE …hamas-ISIS!!

Asadar…rogu-va efortul necesar de a incerca macar a distinge enormitatile unei astfel de paralele / comparatie cu valente de butaforie!!

 

Am sa inchei aceasta sinteza personala si nu intamplator cu un alt citat al aceleasi doamne Golda Meir –fost prim ministru a statului Israel:

אל ,הקשנ תא חינת לארשי םא .המחלמ רתוי היהת אל ,םקשנ תא וחיני םיברעה םא לארשי תנידמ רתוי היהת”

Daca arabii vor lasa jos armele nu va mai fi razboi, dar daca Israelul VA LASA JOS ARMA…NU VA MAI FI STATUL ISRAEL”!!

 

Cu toata consideratia,

  1. C. M.

Haifa – Israel. 20.11.23

 

 

 

 

 

 

 

 

.”

1 părere despre ““ATUNCI NE-AU CONDAMNAT PE TOTI LA MOARTE””

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×