Taina Lupului – O carte marca cetateadacilor.ro

O poveste presărată pe alocuri cu date istorice, povestiri biblice şi elemente mitologice născute în ţara celor “mai viteji şi mai drepţi dintre traci”, tărâmul unde a trăit neamul care credea în nemurire, cu un trecut glorios şi misterios.
Este un semn al credinţei mele despre cine suntem noi cu adevărat, indiferent că ne numim daci, valahi, moldoveni, ardeleni, olteni sau români, suntem oameni în ţara oamenilor, puternici încât nici moartea nu ne sperie pentru că spiritul nostru e mai presus de trupurile noastre.
Poate că nu ar fi rău ca, din când în când, să ne amintim că noi ne-am născut pe acest pământ, nu am râvnit nicicând la bogăţiile altora, nu am asuprit şi nu am pornit răzbunare. Prin sângele nostru curge lumina vie a dacilor care ne obligă să nu plecăm capul în faţa nimănui, indiferent de numele şi puterea acestuia şi chiar dacă prin lume vom pribegi, tot în ţărâna strămoşească ne întoarcem.
Cartea nu este un reper ştiinţific, dar printre rânduri veţi întâlni adevăruri ascunse despre strămoşii noştri, despre iubirea şi faptele lor faţă de Dumnezeu şi cum nu au pregetat să o apere, chiar şi cu preţul suprem.
Ne tragem dintr-un neam făurit de Burebista (82-44 î. Hr) când cele două clase sociale tarabostes-pilleati şi comats-capillati au pus bazele statului dac, un popor al cărui nume avea să fie rostit cu teamă şi respect. Ne vom aminti că peste sufletele lor veghea marele zeu Zalmoxis, cel pe care Diodor din Sicilia îl alătura altor doi intemeietori de religii ai omenirii, Zarathustra şi Moise, dar faţă de alte popoare, dacii credeau în nemurirea sufletului.
Un neam ales, un neam ce se vrea a fi uitat în negura timpului pentru că cei ce-şi spun stăpânii zilelor noastre şi-au dat mâna cu întunericul.
Nu vom pieri la vrerea lor, pentru că şi copii noştri ştiu că „ Leagănul civilizaţiei ante-elene se afla în Dacia, unde cu mult înainte de timpurile troiane se fondase cel dintâi imperiu vast al lumii, se întemeiase prima unitate de cultură în Europa”, aşa ne spune marele nostru istoric Nicolae Densuşianu în lucrarea sa de căpătâi „Dacia Preistoricăˮ.
Acest pământ poartă în el spiritual unor vremuri, a unor oameni şi a unor fapte ce nu vor putea fi vreodată şterse din sufletul acestui neam, puntea dintre veacul de ieri şi cel de mâine.
Purtăm povara demnităţii lor şi trebuie să o lăsăm moştenire curată copiilor noştri. Crucea aceasta este din ce în ce mai grea, sudoarea este tot mai multă, dar numai aşa nu vom lăsa pradă pustietăţii numele nostru.
Noi, românii, fii şi fiicele dacilor, am aprins torţa dreptăţii în faţa tuturor duşmanilor care au vrut să ne facă cerşetori în ţara noastră. Suntem obligaţi să nu uităm asta. Suntem obligaţi să pastrăm comoara sufletului şi a demnităţii primită din timpurile cele vechi.
Tu, cititorule, nu auzi în sufletul tău strigătul bunicului şi al străbunicului tău care te îndeamnă să nu-ţi uiţi credinţa? Dacă ai inima îndoită, mergi la crucea lor şi aprinde o lumânare, aşa îi vei auzi mai bine, şi poate că într-o bună zi îţi vei cîştiga dreptul ca şi copilul tău să vină cu o lumânare la crucea ta.

 

Comenzi

Pret 40 lei (fara taxe de livrare)

Se poate comanda la telefon whatsApp  0774058419

Taina Lupului – O carte marca cetateadacilor.ro

12 păreri despre “Taina Lupului – O carte marca cetateadacilor.ro”

  1. Această carte transmite o profundă conectare cu istoria și cultura poporului român, evidențiind importanța de a nu uita rădăcinile și moștenirea strămoșilor. Autorul subliniază faptul că poporul român, derivat din tracii și dacii antici, poartă în sine o bogată tradiție și o demnitate ce trebuie să fie păstrate și transmise mai departe. Prin intermediul mitologiei și istoriei, cartea aduce în prim-plan valorile și credințele care au ghidat poporul român de-a lungul timpului. Este evidentă dorința autorului de a stârni un sentiment de mândrie și respect față de rădăcinile și cultura românească, precum și de a îndemna cititorii să își onoreze și să își păstreze identitatea și credința în ciuda provocărilor contemporane. În final, cartea invită cititorul să se conecteze cu moștenirea și să își aducă omagiu strămoșilor, subliniind astfel importanța păstrării și transmiterii valorilor și tradițiilor către generațiile viitoare.
    Felicitări autorului , Bogdan Neacșu!

  2. Cartea aceasta este o comoară fără preţ, în care se adună cele mai frumoase gânduri.
    Cartea reflectă ca o oglindă lungul şir de secole al vieţii omenirii, istoria luptei sale pentru existenţă, pentru un viitor mai luminos, suferinţele, bucuriile,înfrângerile şi biruinţele sale.

  3. O carte istorică cu aspecte importante deoarece ne ajută să înțelegem originea și evoluția societății umane, să descoperim lecții valoroase din trecut și să contextualizăm evenimentele contemporane. O perspectivă critică asupra istoriei și o reevaluare a interpretările acceptate anterior.

  4. Cartea “Taina Lupului” este o contribuție valoroasă la înțelegerea istoriei dacilor și a relațiilor lor cu Imperiul Roman.

  5. “Cartea Taina Lupului” este o carte care îmbină magistral aventura și istoria, oferind cititorilor o experiență captivantă și memorabilă. Cu personaje complexe, o intrigă bine construită și un cadru istoric autentic

  6. “Cartea Taina Lupului” nu este doar o poveste de aventură, ci și o explorare a prieteniei, curajului și puterii de a crede în lucruri mai mari decât noi înșine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×