Un loc de suflet in mijlocul naturii

Un loc de suflet in mijlocul naturii

 

   In 2023 am gasit un loc unde te rupi de viața de zi cu zi și te pierzi printre propriile gânduri, unde natura, oamenii de suflet, bucatele delicioase si aerul de munte împreună fac minuni! Aici intalnești Moroșeni, care poarta Maramureșul in suflet si in grai.

 

 

      Situata la poalele unui deal departe de drumul principal si de zgomot, locatia te intampina cu un gard de nuiele, impletit tipic Maramuresean si o poarta de lemn sculptata manual. De indata ce intri in curte se observa casutele in stil rustic cu acoperis de lemn, toate impartite intr-o curte imensa plina de meri, peri si pruni, de un mic lac cu rate dar si de doua foisoare, unul cu ciubar si sauna si unul cu o bucatarie exterioara.

 

 

    Este un loc magic, hrănit cu truda și sufletul unor oameni harnici și frumoși. Mâncare delicioasă și din belșug, făcută în casă cu produse locale, băutura nelimitată și de toate felurile și culorile. Sunetul liniștitor al apei din mica păstrăvărie gata să ofere pește proaspăt la orice oră sau în funcție de orice poftă.

 

    Fie că vrei să te bucuri de tradițiile locale, să explorezi peisajele mirifice sau să te răsfeți cu mâncăruri tradiționale, aici va fi locul tău preferat.

 

Articol de Bogdan Neacsu

2 păreri despre “Un loc de suflet in mijlocul naturii”

  1. Maramureșul este un adevărat paradis pentru iubitorii naturii, oferind o combinație unică de munți impunători, păduri dese și sate tradiționale bine păstrate. Acest articol are menirea de a ne aminti că, în mijlocul agitației vieții moderne, există locuri unde frumusețea naturală și tradiția ramân în continuare nemodificate, așteptând să fie descoperite. Cu siguranță este o călătorie ce merită să fie experimentată.

  2. Pingback: Un loc de suflet in mijlocul naturii – Cetatea Dacilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×