Despre noi

eu

Detalii de contact

EMAIL

bogdan_neacsu01@yahoo.com

Despre noi

Cine suntem noi? Prima cărămidă a Cetății Dacilor a fost pusă în data de 10 februarie 2014, din această zi Cetatea s-a zidit încet, dar sigur si trainic; găzduiește oameni de onoare ale caror spuse sunt temeinic studiate si care pot oferi o certitudine. Cu responsabilitate vom continua sa-i conferim valoare si beneficiul fiecaruia va fi satisfactia de a ajuta aceasta cultura , pusa prea des la stâlpul infamiei, sa devina ceea ce merita, mandria noastra. Acum, după zece ani de căutări, de alegeri bune sau mai puțin inspirate, după eforturi depuse în fiecare zi, dar mereu cu sufletul alături de adevărata istorie, putem spune că am dat viață Cetății. A venit vremea să fluturăm steagul Daciei și să arătăm lumii că noi cei din Cetatea Dacilor suntem aici și din zi în zi suntem tot mai puternici. Daca și tu ai ceva de spus, de comentat, de reprodus, daca ai sugestii, nu ezita să faci parte din grupul activ al Cetăţii. Nu trebuie sa te limitezi la un anumit domeniu, daca tu crezi ca ceva merita aflat, nu ezita, trimite spre publicare, noi vom evalua și își vom răspunde. Ca orice Cetate respectabilă şi Cetatea Dacilor are propriile reguli menite să asigure o conduită în spiritul blazonului de valoare, decenţă şi adevar.

Sunt Bogdan Neacșu sau Burebista, întemeietorul acestei Cetăţi virtuale, o oaza de relaxare, un loc unde poti inhala „o gura de istorie” explicata pe intelesul tuturor, un rapel la medicina traditionala, o evocare a traditiilor si obiceiurilor strabune, o pagina dedicata oamenilor de valoare.

Intenţia mea se regăseşte în spusele lui Strabon “…după ce a luat asupra sa puterea peste poporul său s-a apucat sa-l refacă în urma deselor sale nenorociri şi prin muncă necontenită, prin cumpătare şi disciplină a făcut ca în scurt timp să întemeieze un imperiu mare şi să supună geţilor cele mai multe popoare din vecinătate“.

 

Organizarea în Cetatea Dacilor.

– Conducătorul Cetății – Burebista
Este liderul care luptă pentru unirea tuturor dacilor, dezvoltarea și consolidarea Cetății Dacilor.

 

– Sfatul tarabostes
Este format din șapte membrii și are roulul de a-l sprijini pe Burebista în luarea celor mai bune decizii pentru Cetate. Sunt aleși din rândul membrilor care au o vechime de cel puțin trei ani în Cetate, după depunerea hrisovului cu înfăptuiri.


– Membrii tarabostes
Un număr nelimitat de membrii care îndeplinesc condiția de a avea cel puțin doi ani vechime în Cetate.
In luna ianuarie 2024 sunt înregistrați 12.420 de membri tarabostes.

 

– Membrii Cetății
Un număr nelimitat de membrii. Sunt bineveniți toți cei care au ceva de spus sau care vor să participe la renașterea neamului dacic.
In luna ianuarie 2024 sunt înregistrați 630 de membri.

×